Privacy voor IT'ers

2 dagen

In veel IT projecten maken persoonsgegevens een deel uit van de gegevensverzameling. Soms gaat het over louter administratieve gegevens, zoals in een CRM project. Maar in veel gevallen, en in meerdere mate, worden gevoeligere gegevens over een klant of een burger verwerkt.

Om er voor te zorgen dat de persoonsgegevens op een correcte manier worden verwerkt, dient reeds bij het ontwerp van de data-architectuur rekening worden gehouden met het recht op privacy van het individu (de klant/burger). Ook in het wijzigingsbeheer van de toepassing is hiervoor aandacht vereist. De Data Protection Officer is hierbij een helpende en controlerende hand.

Om echt succesvol te zijn heeft de DPO de nodige aanspreekpunten binnen IT en de IT projecten. Daarom is het belangrijk dat ook de IT medewerkers zelf een notie hebben van het veilig verwerken van persoonsgegevens. Pas dan kunnen ontwerpproblemen en operationele tekortkomingen in een informatie-omgeving tijdig worden opgespoord en gecorrigeerd. Daarom richt DPI zich nu ook op deze doelgroep met een speciaal voor de ITer op maat gemaakt cursusaanbod.

Tijdens deze opleiding leert de cursist de basisprincipes van het correct verwerken van de persoonsgegevens vandaag (huidige privacywet) en morgen (de nieuwe Europese verordening). We gaan ook in het bijzonder in op een aantal specifieke thema’s, waaronder het correct verwerken van persoonsgegevens in de cloud en hoe omgaan met datalekken. We gaan ook uitgebreid in op de verantwoordelijkheden voor wanneer men als externe medewerker IT projecten bij klanten doet.


Doelgroep
IT’ers die betrokken zijn bij het ontwerpen, uitbouwen of beheren van systemen die persoonsgegevens verwerken: functioneel/business analisten, projectmanagers, IT security, ontwikkelaars, software architecten, data-analisten, BI specialisten …
Eindproduct
Eindproduct: het certificaat “Privacy aware technologist”
  • Deel 1: De Belgische privacywet: inleiding en basisbegrippen
  • Deel 2: De nieuwe Europese verordening. Wat verandert er?
  • Deel 3: Jij en je Data Protection Officer: hoe elkaar goed begrijpen?
  • Deel 4: Dataclassificatie en datalekken
  • Deel 5: Privacy By Design in ICT projecten
  • Deel 6: Het belang van cryptografie bij de verwerking van persoonsgegevens
  • Deel 7: Wat is mijn rol en verantwoordelijkheid met betrekking tot privacy in IT projecten?
  • Deel 8: Privacy in de cloud

Prijs van de cursus

990

Exclusief BTW

Inclusief lunch, koffie, versnaperingen, cursusmateriaal & examen fee

Bespaar op je opleiding:

KMO erkenningsnr.: DV.O213013

In aanmerking te nemen kosten KMO-portefeuille: opleiding: € 846,-
Medewerkers van overheden of overheidsgerelateerde instellingen betalen slechts €800,- excl. BTW.

Juridische punten Orde Vlaamse Balies

Indien je een individueel vormingsdossier bij de de Orde van Vlaamse Balies indient, kan je dit 31 juridische punten geven in het kader van algemene vorming. Deze opleiding is ook erkend voor CPE credits: succesvolle deelname aan de opleiding (behalen examen) staat gelijk aan 15,6 CPE credits.

Planning


Privacy voor IT'ers
15 t/m 16 februari 2017 De Foyer van 't Arsenaal, Mechelen Inschrijven
Privacy voor IT'ers
10 t/m 11 mei 2017 De Foyer van 't Arsenaal, Mechelen Inschrijven
Privacy voor IT'ers
17 t/m 18 oktober 2017 De Foyer van 't Arsenaal, Mechelen Inschrijven